ליווי בחקירת משטרה

ליווי בחקירת משטרה

ליווי בחקירת משטרה הוא תהליך שבו עורך הדין הפלילי מכין את החשוד לחקירה ומלווה אותה לכול אורכה, כמובן בדיוני המעצר ייעוץ לפני ואחרי חקירות, החלטות על הסכמה לפעולות חקירה וכו – הרבה מתוך ראיה של נקודת הסיום אליה אנו שואפים.ליווי בחקירת משטרה

בתהליך זה של ליווי בחקירת משטרה עורך הדין הפלילי מבצע עם החשוד את כל ההכנות הנדרשות בניהם:

  • הסבר לחשוד מהי החקירה, ומה הוא צפוי לעבור.
  • הסבר מהם הזכויות שיש לו וכיצד לעמוד עליהן.
  • לקבוע מהם היעדים שלנו להתמודדות מול החקירה.
  • הסבר מלא מול מה מתמודד החשוד ויצירת היכולת להבנה מהן החשדות אשר נגדו.
  • כיצד יש לפרש את ההזהרה.
  • כיצד לנסות להבין את הבסיסים לחקירה.
  • מהן הדרכים לענות על השאלות השונות.
  • מהן השאלות אותן צפוי להישאל הנחקר.
  • מהן תרגילי החקירה הצפויים?
  • ביצוע סימולציות מלאות הכוללות שינוי בטון של החוקר.
  • הכנה מנטלית היא חלק בלתי נפרד מביצוע הכנה לחקירת משטרה ולכן חשוב לבצע אותה כחלק בלתי נפרד.
  • שימוש בכלים וטכניקות שאותן יבצע החוקר ואיך נכון להתמודד עם כל טכניקה ומניפולציה.

משרד עורך דין פלילי מוטי אדטו

למשרדי ניסיון של מעל ל 25 שנים בייצוג, ליווי, הכוונה  וייעוץ בכול שלבי החקירה במשטרה.

הליווי בנוי לא רק על הכרות עם הדין הפלילי ודיני הראיות – אלה כמובן חשובים, אולם, לא פחות חשוב להבין את נפש האדם!

להיות מסוגלים לראות את האדם מול החקירה ולספק לו ייעוץ הולם תוך כדאי.

ליצירת קשר: עורך דין פלילי מוטי אדטו, 058.521.77.15 זמינות מלאה.

חקירת משטרה היא תהליך מורכב נפשית וראייתית.

גם במקום בו יש תפיסה של הסמים או צילום של האירוע, הרי יש הבדל מהותי מבחינת הראיה הנפשית של כל נחקר. בעת החקירה במשטרה קל יחסית לשונת את המצב שלך, ולשפר אותו , לבטח יחסית למשפט הפלילי עצמו.

לחוקר יש משימות רובת לבצע, שהוא מבצע אותן ללא כל ידיעה שלך, הוא מראיין עדין, מחפש בטלפונים, מחפשי בחשבונות בנק, מבצע איכונים ועוד ועוד. לפי עוצמת החשד אנו מסוגלים לדעת ממה לחשוש, איכן לכוון את החוקר, וממה להיזהר להמשך.

אתה כנחקר גם לך יש חשיבות רבה, לדעת מה צפוי, לאן אתה רוצה לנווט את החקירה ואילו ראיות אתה לא רוצה לספק. חובה גם להבין השלכות של המעשים השונים לעתיד לבוא.

משמעות אכיפת החוק

חקירת משטרה היא אחת המשימות הקשות ביותר באכיפת החוק ולכן היא דורשת מומחיות רבה. השוטרים נאלצים לא פעם להתמודד עם מידע רגיש וסודי. הם צריכים מישהו שיעזור להם במהלך תהליך החקירה ויהיה לצידם.

אדם זה יכול להיות בלש, עורך דין פלילי או חוקר. אדם זה יכול גם להיות מומחה לזיהוי פלילי מחשבים או תחומים קשורים אחרים, שיכול לעזור בניתוח נתונים ואיסוף ראיות.

חוקר הוא בדרך כלל האדם האחרון שמצטרף לצוות במהלך חקירה. הם גם אחראים לאסוף ראיות ולהבין אותן. הם גם אחראים למעקב אחר לידים שנוצרו על ידי חברים אחרים בצוות.

שוטרים מסתמכים לרוב על עזרתו של עד, שהוא בדרך כלל אזרח או קצין, כדי לספק מידע שהם צריכים. תהליך זה יכול להיות קשה ודורש זמן.

מה תפקידו של חוקר במהלך חקירת משטרה?

חוקר משטרה צריך להוביל לראיות שעל בסיסן אפשרי להעמיד לדין את החשוד. מכאן, אם אין כוונה להעמיד לדין – אין סיבה לחוקר.

תפקידו של חוקר במשטרה הוא לאסוף ראיות ולערוך ראיונות על מנת לבסס את עובדות המקרה. הם גם אחראים להיבטים אחרים כמו איסוף ראיות לזירת הפשע, ראיונות עדים וניתוח נתוני מחשב מזירת הפשע.

החוקרים עוברים הכשרות לרוב, לא פעם לפי סוג העבירה איתה הם מתמודדים, לדוגמה, חוקר מיוחד לעבירות מין, חוקר מיוחד לחקירת נפגעי נפש, חוקר מיוחד לעבירות קטינים ועוד ועוד.

מעצם ההכשרה, שוטרים מתעדים אירועים בשלל דרכים, למעשה כמעט כל סייר נושא עמו מצלמה הצמודה לגופו, בכך הם מתעדים אמירות ראשוניות של חשודים. חומרי הראיות הנ"ל מועברים יחד עם החשוד לחוקרים. החוקרים צריכים לשכלל את מלוא הריאות ולהמשיך לחקור את החשודים/עדים. על החוקרים להיות בעלי מומחיות גבוהה באיסוף וניתוח ראיות. הם נדרשים לדעת כיצד להשתמש בתוצאות של בדיקות טכניקות מדעיות כגון טביעות אצבע, בדיקות DNA, צילום, בדיקות בליסטיות וניתוח נתזי דם ועוד ועוד.

את הבדיקות יערכו אנשי זיהוי פלילי שזו להם המומחיות. אולם החוקרים יפנו למומחים לצורך הבנת מלוא התמונה.

תפקידו של חוקר במהלך חקירת משטרה הוא לשכלל את מלוא הראיות, להפוך את שלל העדויות והראיות הפורנזיות לתיק פלילי מלא, בסיומו הוא יסכם את התיק ויעבירו הלאה לצורכי העמדה לדין/סגירה. בהמשך החוקרים יגיעו לבית המשפט על מנת להעיד על מעשיהם..

מה תפקידו של מפקד צוות החקירה?

מפקד צוות החקירה הוא קצין החקירות או חוקר ותיק שתפקידו הוא להנחות את צוות החקירה ובסיומו של להיך לרושם סיכום לתיק החקירה עם המלצות.

היות גם אזרח העובד עם המשטרה. אי על איסוף ושימור ראיות במהלך חקירה פלילית. החוקרים אחראים גם לראיון עדים, קבלת צווי חיפוש ומעקב אחר לידים. הוא יהיה בקשר מול הפרקליטת/התביעות בשאלה האם נדרשות ראיו נספות? פעולות חקירה נוספות היינו השלמות חקירה.

חוקר הוא מי שמופקד על ביצוע חקירה על מנת לברר את האמת או לקבוע את סיבת הפשע.

החוקרים אינם מוגבלים רק למציאת האמת; הם גם אחראים לאיסוף ראיות ומעקב אחר ליידים בתיק פלילי.

לחוקר יש תחומי אחריות רבים כמו ראיון קורבנות, עדים, חשודים, איסוף ראיות ומעקב אחר ליידים. הם גם צריכים להיות מסוגלים לחשוב בצורה הגיונית וביקורתית כאשר מציגים להם מידע חדש.

חוקר הוא אדם שעורך חקירה. בדרך כלל הם נקראים על ידי המשטרה לחקור כל פעילות פלילית או כל פעילות חשודה.

חוקר הוא אדם שיש לו מומחיות בביצוע חקירות, איסוף ראיות וראיון עדים. יש להם את הכישורים לאסוף מידע שאולי לא יהיה זמין לאנשים אחרים. בדרך כלל יש להם ניסיון רב באכיפת חוק, קרימינולוגיה או מדעי המשפט.

חוקר עשוי להיקרא על ידי המשטרה בגלל כישוריו הספציפיים או בגלל שיש לו מערך מיומנויות מסוים שיעזור בחקירה. לדוגמה, אם מישהו חשוד בביצוע פשע, זה עשוי להיות מועיל לקרוא למישהו עם ניסיון בחקירת פשעים כמו הצתה כדי לעזור עם המקרה

תפקידו של חוקר הוא לאסוף מידע מזירת פשע, לאסוף ראיות, לראיין עדים ועוד. החוקרים משתמשים בידע שלהם על החוק כדי לקבוע אם החשוד ביצע פשע ואיזה סוג עונש עליהם לקבל. הם גם מסייעים בהעמדה לדין בתיקי משפט.

מהם סוגי הראיות השונים שבהם יכולים החוקרים להשתמש במהלך חקירה?

ישנם שלושה סוגים עיקריים של ראיות שהחוקרים יכולים להשתמש בהם במהלך חקירה.

1. ראיות פיזיות: סוג זה של עדויות מוחשיות וניתן לראות אותן בעין בלתי מזוינת. הוא נאסף בדרך כלל על ידי גורמי אכיפת החוק בידיים חשופות או עם ציוד מיוחד.

2. ראיות משפטיות: ראיות מסוג זה אינן מוחשיות ולא ניתן לראותן בעין בלתי מזוינת. לעתים קרובות הוא נאסף באמצעות תהליך הנקרא מדע משפטי, הכולל מגוון טכניקות כולל טביעת אצבע, ניתוח DNA ובדיקות בליסטיות.

3. נתוני תקשורת: סוג זה של ראיות כולל תקשורת אלקטרונית כגון הודעות טקסט, תכתובת דוא"ל, שיחות טלפון, או אפילו פוסטים ברשתות חברתיות כמו הודעות פייסבוק או ציוצים

ישנם סוגים רבים ושונים של ראיות שהחוקרים יכולים להשתמש בהם במהלך חקירה. הם יכולים להשתמש בראיה זו כדי להוכיח את מה שהם מצאו או כדי להוכיח את חפותו של אדם. חלק מסוגי הראיות הנפוצים ביותר הם טביעות אצבע, DNA ועדויות ראייה.

ישנם גם סוגים אחרים של ראיות כגון:

קטעי וידאו: זהו סוג של ראיה דיגיטלית שניתן להשתמש בה כחלק מחקירה. בדרך כלל זה מתועד במצלמה בזמן אמת ולרוב נעשה בו שימוש בתיקי בית משפט כדי לזהות חשודים ולהוכיח מה קרה במהלך אירוע.

– דוקומנטרי: זהו סוג של ראיה פיזית שניתן להשתמש בה במהלך חקירה כדי להראות כיצד הדברים נעשו בעבר. לדוגמה, אם אתה רוצה לברר אם הנאשם היה בכתובת מסוימת בליל הפשע, אתה יכול לחפש ראיות תיעודיות כמו טביעות אצבע או DNA. מומחה: מדובר באדם שיש לו מומחיות בתחום מסוים ומסוגל לספק מידע רלוונטי כדי לסייע בפתרון פשע. לדוגמה, אם מישהו הואשם בהצתה, ייתכן שיוזמנו מומחים לבחון את השריפה.

כיצד אוספים החוקרים ראיות במהלך חקירה?

על מנת לאסוף ראיות במהלך חקירה, החוקרים צריכים להיות בעלי הבנה מוצקה כיצד לאסוף ולנתח אותן. הם צריכים לדעת את ההבדל בין ראיות ראשוניות למשניות ומה נדרש עבור כל אחת מהן.

השלב הראשון באיסוף ראיות הוא איסוף מזירת הפשע. ניתן לעשות זאת על ידי שימוש בכפפות, ניקוי אבק לטביעות אצבעות או איסוף DNA מדם או שיער. לאחר איסוף הראיות, הן ינותחו במעבדה לצורך הקלדת DNA וטביעות אצבע. המעבדה תבחן גם פריטים כמו סיבים, שבבי צבע, שברי זכוכית, כדורים וחומרים אחרים שעשויים להכיל הדפסים סמויים או דגימות DNA שאינן חזקות מספיק כדי לנתח אותם בבית.

אלו הם הצעדים שבהם משתמשים החוקרים לאיסוף ראיות במהלך חקירה.

תהליך זה יכול להיעשות באמצעות מצלמה דיגיטלית או סמארטפון.

1) החוקר יצלם תמונות של זירת הפשע, כולל כל רמזים שייתכן שהושארו מאחור.

2) החוקר יצלם כל חפץ שצולם מהמקום או מרכושו של הנפגע.

3) החוקר יצלם תמונות של כל דבר שנמצא בזירת הפשע, לרבות מסמכים, קבצי מחשב ופריטים אחרים.

4) החוקר יאסוף טביעות אצבע על כל דבר הנראה רגיל בזירת הפשע, לרבות מסמכים וקבצי מחשב.

5) החוקר יאסוף דגימות דנ"א מכל דבר הנראה רגיל בזירת הפשע, כגון נשק או פריט.

איך הם אוספים טביעות אצבע, DNA וראיות פיזיות חשובות אחרות?

חקירות פליליות מסתמכות על איסוף ראיות לבניית תיק נגד חשוד. מדובר בפריטים פיזיים שניתן לאסוף מזירת פשע, לרבות טביעות אצבע, DNA וראיות פיזיות חשובות אחרות.

טביעות אצבע:

טביעת אצבע נוצרת כאשר זיעה או שמנים מידיו של אדם באים במגע עם המשטח בו הם נוגעים. לאחר מכן, השמנים מועברים למשטח זה ומשאירים מאחור כתבנית של רכסים וסגלגלים.

DNA:

DNA (חומצה deoxyribonucleic) הוא החומר הגנטי המצוי בכל תא בגופנו וקובע את המאפיינים הפיזיים שלנו כגון צבע עיניים, צבע שיער וכו'. ניתן להשתמש בו כדי להוכיח אבהות או אמהות במקרים פליליים על ידי התאמתו ל-DNA שנמצא ב- זירת הפשע.

DNA הוא החומר הגנטי המצוי בכל תא אנושי. הקוד דמוי טביעת האצבע הזה אחראי בעיקרו לתכונות הפיזיות שיש לנו כמו צבע עיניים, צבע שיער וצבע עור. זה יכול לשמש גם להוכחת הורות או אמהות של אדם בתיקים פליליים.

שתפו:

מאמרים נוספים

חוקיות החיפוש המשטרתי

חוקיות החיפוש המשטרתי

בתור עורך דין פלילי המגיע לתיק פלילי – יש מספר שאלות שאנו רואים ממצאים של חיפוש. האם המדינה תוכל לעשות שימוש בחומרים שתפסה  -כראיות משפטיות

מהו כתב אישום

מהו כתב אישום

כתב אישום הוא תמצית הטענות כלפי אדם או חברה כפי שרואה זאת הפרקליטות/יחידת התביעות. כתב האישום יכיל מספר פרקים מה המטרה של כתב האישום? מטרת

עורך דין פלילי בירושלים

משרד עורך דין פלילי בירושלים מוטי אדטו פועל בעיר ירושלים מעל ל 26 שנים. לאורך השנים הצליח משרדי לזכות, למנוע הגשת כתב אישום ולזכות חקירות

Call Now Button
×

שלום, כאן עורך דין פלילי מוטי אדטו. אני זמין ואשמח לעזור בכל שאלה

× זמינות מיידית 24/7