אלימות במשפחה היא אחד התיקים בהם החקירה עושה מאמצים גדולים להגן על קורבנות, חשוב לדעת כיצד לנהוג במהלך חקירת משטרה בעבירות אלימות במשפחה. לא פעם גם כאשר אין ממש דברים מורכבים בגין אותה אשמה של אלימות במשפחה, כאשר לא נוהגים נכון במהלך החקירה, עלולים לגרום לענישה כבדה מאוד שלא תמיד בצדק.
זוג שנכנס למערכת יחסים של אלימות במשפחה עשוי להרגיש שכל עולמם הסתיים, אך הם עדיין יכולים לבצע שינויים כדי לשפר את המצב שיציל אותם לכל החיים. מאמר זה יספק טיפים כיצד להישאר בטוחים, גם אם המשטרה מעורבת. אף שהפעולה האלימה של אלימות במשפחה היא אירוע מבודד, ההתעללות עלולה לעתים קרובות להוביל לעבירות חמורות יותר בהמשך. ייתכן שיאשימו אתכם בעבירות אלימות במשפחה בעתיד, לכן עליכם לדעת כיצד לנהוג במהלך חקירה משטרתית של עבירות אלימות במשפחה.
מהי אלימות במשפחה?
אלימות במשפחה היא סוג של תקיפה חמורה המתרחשת בישראל כל 3 דקות. עד כמה שהנתון הזה נשמע כל כך לא הגיוני, זאת המציאות לצערנו במדינת ישראל. הקואליציה הלאומית לאלימות במשפחה דיווחה שכאחת מכל ארבעה גברים ואחת מכל שלוש נשים עוברות אלימות במשפחה. אלימות במשפחה מכונה לעתים קרובות "אלימות בין בני זוג אינטימיים" מכיוון שהיא מתרחשת בין בני משפחה ובין שותפים אינטימיים.
לא פעם ישנם המון מקרים של אלימות קיצונית במשפחה שכלל לא מדווחים, ישנן לא מעט נשים (וגם גברים) שחווים אלימות פיזית במשך שנים ארוכות עד שהדבר מגיע לסיומו. לשם כך אתם צריכים לקבל ייעוץ של עורך דין פלילי אלימות במשפחה שילווה אתכם בהליך, ידאג למצות את הזכויות שלכם ויהיה גם אוזן קשבת לצד שלכם. מקרים בהם משרדנו מתערב מעבר להליך הפלילי ניתן להגיע לגישור של שני הצדדים וחזרה לשגרת חיים נורמטיבית למען שמירה על חיק המשפחה.
כאשר למשפחה יש מחלוקת, אנחנו רוצים להתאחד ולסיים את הבעיה. עם זאת, אנו רוצים גם להיות בטוחים ומוגנים מפני אלימות והתעללות. המשטרה תקבל פעמים רבות דיווחים על אלימות במשפחה ותחקור את המצב. המשטרה עשויה לעצור מישהו שביצע פשע, או שלא. אלימות במשפחה היא עניין חמור, ולכן חשוב להיות כנים לחלוטין עם המשטרה במהלך חקירה. אחת הטעויות הנפוצות ביותר שאנשים עושים היא לשקר או להסתיר את נסיבותיהם האמיתיות. לפעמים, גורמים אלה יכולים להיות תמימים, כגון אדם שנבוך מהנסיבות, והאדם עשוי להסביר לשוטר את הצד שלו בסיפור. עם זאת, אדם שנפגע לאלימות במשפחה עשוי שלא לדעת שהוא קורבן עד שידבר עם חוקר או עורך דין פלילי שיוכל להסביר לו את ההשלכות.
מה עליכם לעשות במהלך חקירת משטרה על עבירות אלימות במשפחה?
ראשית חשוב לדעת כיצד לנהוג במהלך חקירת משטרה בעבירות אלימות במשפחה באמצעות הכנה לחקירה במשטרה שתעשה בצורה יסודית על ידי מי שמומחה בתחום העבירה בגינה אתם נחקרים.
למרות שאנשים רבים מאמינים שאלימות במשפחה היא פיזית בלבד, היא לרוב גם נפשית. צלקות האלימות במשפחה גורמות לרוב לחרדה, דיכאון ומחלות נפש אחרות. אם אתם סובלים מהפרעות חרדה, ייתכן שיהיה קשה להאמין שאתם לא משוגעים. עם זאת, אם אתם סובלים מאלימות במשפחה, אז אתם יודעים שאתם לא לבד. כאשר שוטר מופיע ליד דלתכם לאחר שעות, אינכם רוצים לגרום לו צרות, במיוחד כאשר יש סיכוי שאתם אלו שנחקרים על אלימות במשפחה. המשטרה מעורבת לעתים קרובות במצבים שעלולים להלחיץ מאוד. זה יכול לכלול חקירה, שחרור בלי להאשים, עצורים למשך מספר ימים, חיפוש, חקירה נוספת, חקירה בזהירות, האשמה או ערובה.
כדי להיות ברור, אנחנו לא מייעצים לכם לנסות להתחמק מכלום. אם תנסו לשקר למשטרה או תסרבו לענות על שאלות, אתם עלולים להיות חשודים במקרה נוסף של שיבוש מהלכי חקירה ועשויים לעמוד בפני הליכים משפטיים על כל מה שתתמודדו מול המשטרה.